Clicky


Ford schrapt naar verluidt ruim duizend banen in Keulen

Ford schrapt naar verluidt ruim duizend banen in Keulen
21-01-2023 00:02 | Auto | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Autofabrikant Ford is van plan om meer dan duizend banen te schrappen in zijn belangrijkste Duitse fabriek in Keulen. Dat meldt het Duitse autoblad Automobilwoche op basis van ingewijden. Maandag zou een grote bijeenkomst zijn belegd voor alle 14.000 werknemers van de vestiging. Dan kan het nieuws bekend worden gemaakt.

Ford telt in totaal ongeveer 20.000 medewerkers in Duitsland. Een woordvoerder van het bedrijf weigerde commentaar te geven op het bericht. Wel wilde de zegsman kwijt dat de overgang naar het maken van elektrische voertuigen een "aanzienlijke verandering" met zich mee brengt in de manier waarop auto's worden geproduceerd. "Meer details zullen worden gedeeld zodra onze plannen definitief zijn en we eerst onze medewerkers hebben geïnformeerd."

Eerder werd bekend dat Ford zo'n 2 miljard dollar investeert in zijn fabriek in Keulen om er op grote schaal volledig elektrische auto's te kunnen maken. De autofabrikant heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 uitsluitend nog elektrische personenauto's te verkopen in Europa.