Clicky


66-jarige vrouw doodgeschoten in Zwijndrecht, 38-jarige dochter zwaargewond

66-jarige vrouw doodgeschoten in Zwijndrecht, 38-jarige dochter zwaargewond
21-01-2023 16:03 | Binnenland | auteur ANP

ZWIJNDRECHT - [update 23:15 uur] Een moeder (66) en haar dochter (38) zijn zaterdagmiddag neergeschoten bij winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland in Zwijndrecht. De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er is sprake van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt.

Bronnen melden aan De Telegraaf dat de gezochte man de ex is van de zwaargewonde vrouw. De politie kan dit desgevraagd niet bevestigen en meldt alleen dat de slachtoffers en de dader elkaar kenden. De moeder kwam uit Dordrecht, haar dochter is een inwoonster van Rotterdam.

"Er is vanmiddag met behoorlijk wat eenheden naar hem gezocht en er wordt nog steeds naar hem gezocht", zegt een woordvoerder van de politie over de dader. De politie heeft direct na de schietpartij onder meer gepost op de uitvalswegen rondom het winkelcentrum. Die zoektocht heeft zich nu verplaatst naar andere plekken "waar hij zou kunnen zijn".

De schietpartij was op de parkeerplaats, die werd afgezet door de politie. Met een hond werd gezocht naar hulzen.

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto's. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij. Vlak nadat die had plaatsgevonden, verzamelden zich tientallen omstanders bij de parkeerplaats. Er is slachtofferhulp geregeld voor de getuigen.