Clicky


Drie aanhoudingen voor invoer van zwaar explosief illegaal vuurwerk

Drie aanhoudingen voor invoer van zwaar explosief illegaal vuurwerk
23-01-2023 12:26 | Misdaad | auteur Redactie

Veghel VEGHEL - De politie heeft een 18-jarige verdachte uit Veghel aangehouden in een groot onderzoek naar de illegale invoer van massa explosief vuurwerk. Het is de derde aanhouding in deze zaak, meldt de politie maandag.

Eerder werden al een 39-jarige verdachte uit Eindhoven en een 21-jarige verdachte uit Son en Breugel aangehouden. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis.

Op 13 december ontving de politie een melding van een bedrijf op de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Op hun adres werd een verdachte pallet afgeleverd met 5400 Cobra’s. De politie startte een onderzoek. Twee dagen later, op 15 december neemt de politie nog eens 1100 cobra’s in beslag in een woonwijk in Boekel.

De politie startte een onderzoek en hield op 19 december twee verdachten aan. Een 39-jarige man uit Eindhoven en een 21-jarige man uit Son en Breugel. Na de aanhoudingen doorzocht de politie twee garageboxen in Eindhoven. Daar werd nog eens ongeveer 1500 kilo aan zwaar vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

De twee verdachten worden verdacht van de illegale invoer van massa explosief vuurwerk en zitten nog in voorlopige hechtenis. De 18-jarige man uit Veghel die vorige week maandag was aangehouden is inmiddels heengezonden maar is nog steeds verdachte in de zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie.

Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan strenge veiligheidsregels gebonden. Te veel vuurwerk in bijvoorbeeld een huis of garage is gevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om voor vuurwerk dat voor consumenten verboden is.