Clicky


Energie-Nederland: overheid compenseerde energiebedrijven

Energie-Nederland: overheid compenseerde energiebedrijven
23-01-2023 19:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De overheid heeft energiebedrijven gecompenseerd voor het invoeren van het prijsplafond voor gas en elektra. Dat heeft voorzitter Cora van Nieuwenhuizen van Energie-Nederland gezegd tegen radiozender BNR.

Volgens de oud-minister betaalde de overheid de bedrijven voor de extra inzet van mensen bij bijvoorbeeld callcenters. Ook moesten de energiebedrijven ICT-systemen aanpassen om het energieplafond mogelijk te maken.

Het is goed dat het prijsplafond er nu is, meent Van Nieuwenhuizen. Maar Energie-Nederland wil dat er volgend jaar een betere regeling komt. "Wij vinden het namelijk veel beter als het gericht is." Dat moet ook van Europa, benadrukt Van Nieuwenhuizen.

Dat het huidige prijsplafond er is gekomen, snapt de voorzitter van Energie-Nederland ook. "Vanwege de noodsituatie en om de winter door te komen is het nu maar voor iedereen, anders zou het te complex worden. Maar nu heeft de overheid bijna een jaar om het voor te bereiden, dus wij gaan ervan uit dat er nu wel gericht steun kan worden verleend."