Clicky


Tweede verdachte aangehouden voor explosie bij woning in Roermond

Tweede verdachte aangehouden voor explosie bij woning in Roermond
24-01-2023 12:34 | Misdaad | auteur Redactie

ROERMOND - De politie heeft dinsdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de explosie bij een woning in Roermond.

Op donderdag 29 december rond 04.00 uur worden bewoners in de wijk Donderberg opgeschrikt door een enorme knal, die later veroorzaakt blijkt te zijn door zwaar vuurwerk. In de brievenbus van een woning aan de Beethovenstraat is een projectiel geplaatst. Door de explosie die daarop volgt, ontstaat er forse schade aan de voordeur aan de buiten- en binnenzijde van de woning.

De klep van de brievenbus komt door de kracht van de ontploffing via de tussendeur in de woonkamer terecht. Wonder boven wonder raakt er niemand gewond. De politie heeft een aangifte opgenomen en getuigen gehoord.

Later die middag is een toen15-jarige verdachte uit Roermond door de politie aangehouden. Deze inmiddels 16-jarige verdachte zit nog steeds vast in voorlopige hechtenis en heeft contactbeperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat en ouders mag praten. Verder mag de advocaat niets naar buiten brengen over wat hij weet van het onderzoek.

Door uitgebreid onderzoek dat door de politie is ingesteld waaronder een groot buurtonderzoek is er een tweede verdachte in beeld gekomen. Deze verdachte, een 16-jarige man uit Roermond, is vanmorgen aangehouden. Hij wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris, meldt de politie.