Clicky


Terberg Techniek B.V. neemt het octrooi Hydro-Axle voor DAF-trucks over van Loven Trucks

Terberg Techniek B.V. neemt het octrooi Hydro-Axle voor DAF-trucks over van Loven Trucks
04-03-2013 17:42 | Terberg | auteur de redactie
Terberg Techniek B.V. heeft met de ondertekening van het overnamecontract de rechten verworven van de door Loven Trucks ontwikkelde en gepatenteerde Hydro-Axle. Terberg Techniek zal vanaf heden zowel productie, modificatie als verkoopactiviteiten voor haar rekening nemen.

Hydro-Axle is een hydrostatisch aangedreven vooras die wordt gemonteerd op de standaard DAF-vooras en zorgt voor voorwielaandrijving bij snelheden tot 25 kilometer per uur. Het systeem is ontworpen voor heavy duty inzet en kan worden toegepast op zowel nieuwe als bestaande voertuigen. Het originele DAF rem- en stuursysteem blijft behouden. Het grote voordeel van het systeem is dat het zorgt voor extra tractie bij voertuigen die incidenteel in zwaar terrein opereren.


Het Hydro-Axle-systeem wordt geactiveerd met één knop op het dashboard. De Hydro-Axle schakelt automatisch uit bij snelheden boven de 25 kilometer per uur. Het systeem maakt gebruik van de motordistributie PTO. De Hydro-Axle kan worden toegepast bij zowel een handgeschakelde als automatische transmissie. Het systeem is een inmiddels bewezen concept en werd in 2008 ontwikkeld. Inmiddels rijden er vele tientallen DAF’s met deze hydrostatische voorwielaandrijving.


Terberg Techniek heeft veel ervaring met het opbouwen van dergelijke systemen.