Clicky


Van den Bosch breidt deep sea-activiteiten uit met aanschaf van 500 extra 20ft-tankcontainers

Van den Bosch breidt deep sea-activiteiten uit met aanschaf van 500 extra 20ft-tankcontainers
27-01-2023 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Van den Bosch breidt zijn deep sea-activiteiten uit met de aanschaf van vijfhonderd extra 20ft-tankcontainers. Deze ISO-tankcontainers zijn per direct in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener speelt daarmee in op de groeiende vraag vanuit de Afrikaanse markt naar deep sea-transport met ISO-tanks voor de levensmiddelenindustrie.

Van den Bosch verzorgt zijn deep sea-activiteiten vanuit de vestiging in Dubai. Inmiddels behoort Van den Bosch tot de grootste tankoperators voor de levensmiddelenindustrie ter wereld. De focus ligt op de Afrikaanse markt met de nadruk op het verschepen van vloeibare levensmiddelen in ISO-tankcontainers, zoals olijf- en zonnebloemolie, ethanol, glucose en whisky.

“Sinds 2014 zijn we actief in Afrika, waarbij het zwaartepunt ligt op de ontwikkelingen in het continent”, vertelt Mark Ashton, Commercial Director van Van den Bosch in Dubai, waar vanuit de deep sea-activiteiten worden gecoördineerd. “Door de jaren heen zijn we meegegroeid met de stijgende vraag naar bulktransport. De aanschaf van deze vijfhonderd extra containers weerspiegelt dat en zal ons groeimodel binnen Afrika ondersteunen.”

Duurzame verandering

In Afrika wordt nog veel gewerkt op de traditionele manier waarbij producten verscheept worden in kleinverpakking of flexitanks. Van den Bosch richt zich als The Supply Changer in Bulk op het opzetten en ombuigen van traditionele vervoerstromen naar bulktransport. “ISO-tankcontainers bieden een efficiënt, betrouwbaar en duurzaam alternatief”, vertelt Ashton. “Door onze huidige activiteiten in landen als Ghana, Ivoorkust en Nigeria merken we de behoefte naar zo’n duurzame transportoplossing.”

“Investeringen in de regio bieden ons mogelijkheden om verder te ontwikkelen op de Afrikaanse markt”, vertelt Ashton. “In landen zoals Kameroen, Senegal, Togo en zelfs Sierra Leone. De focus ligt nu op het opzetten van een betrouwbare en beschikbare voorraad ISO-tankcontainers in deze landen. Dat is de sleutel naar duurzame verandering.”

Nieuwe cleaning Ivoorkust

Verdere investering in de Afrikaanse markt vertaalt zich naar de bouw van nieuwe tankcleanings op het Afrikaanse continent. Een nieuwe tankcleaning opent in Abidjan, Ivoorkust, in navolging van de tankcleaning die in 2016 opende in Ghana.

Ashton: “Om bulktransport te kunnen realiseren moeten er ISO-tanks beschikbaar zijn die aan de juiste reiniging voldoen. Het nieuwe reinigingsstation wordt volledig gebouwd conform de Europese kwaliteitsstandaarden voor food-, Kosher- en Halal-reinigingen.”

Naar verwachting opent de cleaning in het tweede kwartaal van 2023.