Clicky


Zeer grote brand in bedrijfspand in het Drentse Roden

Zeer grote brand in bedrijfspand in het Drentse Roden [+video]
31-01-2023 16:58 | Binnenland | auteur ANP

RODEN - [update 19:05 uur] De zeer grote brand die sinds dinsdagmiddag woedde in een bedrijfspand aan de 2e Energieweg in het Drentse Roden is onder controle, meldde Veiligheidsregio Drenthe rond 18.30 uur. Het nablussen gaat nog wel een tijdje duren, volgens een woordvoerder.

De brand brak uit rond 15.00 uur. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen en dat is gelukt, aldus de veiligheidsregio. De loods is wel volledig uitgebrand. Delen van de wanden van het pand vallen naar binnen op het vuur. Dat bemoeilijkt het blussen. De brandweer gebruikt daarom nu een grijper om delen van het gebouw te verwijderen.

In het pand waren meerdere bedrijven gevestigd. De aanwezigheid van verschillende materialen maakt het volgens de veiligheidsregio moeilijk in te schatten hoe lang het nablussen gaat duren.

Vanwege de rook werd een NL-Alert uitgezonden. "Eerdere adviezen blijven wel gelden zolang je de rook ruikt: blijf binnen en houd de rooklucht buiten." Bij de brand raakte niemand gewond.