Clicky


Nebim Groep gaat Renault Trucks Limburg overnemen

Nebim Groep gaat Renault Trucks Limburg overnemen
22-03-2013 19:49 | Renault | auteur de redactie
Wabe van Solkema, algemeen directeur Volvo Group Trucks Nederland, en Diederik Nolten, eigenaar van de Nebim Groep, hebben de intentieverklaring getekend die uiteindelijk moet leiden tot de overname van de activiteiten van Renault Trucks Limburg door de Nebim Groep per 1 juni 2013.

Partijen zijn overeengekomen dat de Nebim Groep per 1 juni 2013 de verantwoordelijkheid zal dragen voor de verkoop van lichte Renault bedrijfswagens evenals het verrichten van service en de verkoop van Renault onderdelen en serviceproducten van Renault Trucks Limburg.

Alle bij deze activiteiten betrokken werknemers van Renault Trucks Limburg zullen overgaan naar de Nebim Groep. De verkoop activiteiten met betrekking tot zware Renault bedrijfswagens (Renault Trucks) maken geen onderdeel uit van deze overeenkomst.

Eerste
Met deze intentieverklaring is de Nebim Groep de eerste partner die gestalte geeft aan de in januari door de Volvo Trucks Group aangekondigde integratie van de distributienetwerken van Volvo Trucks en Renault Trucks.


Hoge kwaliteit van dienstverlening
"Wij zijn erg blij met deze eerst stap van het proces. Een sterk en financieel gezond geïntegreerd Volvo Trucks & Renault Trucks netwerk is immers van groot belang om een optimale dienstverlening te waarborgen voor onze klanten", zegt Wabe van Solkema. "Door het realiseren van deze integratie verbeteren we de kwaliteit van de dienstverlening voor onze klanten, verhogen we de dichtheid van ons netwerk en vergroten we het productaanbod per vestiging."

Nieuwbouw klaar in september
De fysieke verhuizing van de activiteiten van Renault Trucks Limburg naar de drie vestigingen van Nebim zal volgens Diederik Nolten na de realisatie van de nieuwbouw in Venlo worden uitgevoerd. Dit staat gepland voor september 2013.