Clicky


Huis doorzocht in jacht op verdachte schietpartij Zwijndrecht

Huis doorzocht in jacht op verdachte schietpartij Zwijndrecht
31-01-2023 23:36 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In de zoektocht naar de verdachte van de fatale schietpartij in Zwijndrecht heeft de politie maandagavond opnieuw een huis doorzocht. Het gaat om een woning aan de Pegasusweg in Rotterdam, daar zou een contact wonen van verdachte Ming Nghia Vuong (49), meldde de politie in het programma Opsporing Verzocht. Of de zoektocht iets heeft opgeleverd kon een woordvoerder niet zeggen.

In het programma meldde de politie dat er nog altijd "ontzettend veel meldingen" binnenkomen over de verdachte. De politie bedankte de melders daarvoor. Ook werd gemeld dat het rechercheteam dat op de zaak zit is uitgebreid.

Bij de schietpartij in Zwijndrecht op zaterdag 21 januari werd een 66-jarige vrouw gedood. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Zij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Vuong wordt verdacht van moord en poging tot moord. Voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding is een beloning van 30.000 euro uitgeloofd.

De politie heeft inmiddels in de zoektocht naar de verdachte al drie vluchtauto's gevonden. De laatste werd aangetroffen in Hoek van Holland, in de buurt van het huis van een kennis van hem. Twee andere vluchtauto's werden eerder gevonden in Zwijndrecht en Rotterdam. Ook werd een meer recente foto van de verdachte verspreid door de politie.