Clicky


Acties dreigen bij Intertek Rotterdam, werkonderbreking bij Intertek Geleen

Acties dreigen bij Intertek Rotterdam, werkonderbreking bij Intertek Geleen
01-02-2023 17:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM/GELEEN - FNV bereidt namens de leden bij Intertek in Rotterdam een ultimatum voor waarin de werkgever een laatste kans krijgt op de eisen van de werknemers in te gaan. Als dat niet gebeurt, dreigen er stakingen bij het Rotterdamse bedrijf. Bij Intertek in Geleen zijn de cao-onderhandelingen ook vast gelopen en wordt vrijdag een werkonderbreking gehouden om te bespreken wat de vervolgstappen zijn.

In Rotterdam is de cao al meer dan anderhalf jaar verlopen. Een van de eisen van de werknemers is dat de lonen meestijgen met de prijzen in de winkels.

John Klijn, bestuurder FNV Havens: "Het is heel jammer dat de directie bij haar huidige zeer lage bod van vijf procent loonsverhoging blijft zonder automatische prijscompensatie en niet de moeite neemt om te kijken of er een oplossing mogelijk is.’ Tot aan eventuele stakingen, zullen er in Rotterdam stiptheids- en langzaamaanacties worden gevoerd."

Geleen

Bij Intertek in Geleen is de cao sinds vandaag verlopen, maar zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao na vier maanden stukgelopen. Ook hier willen de medewerkers onder meer automatische prijscompensatie.

Paul Smink, bestuurder FNV Procesindustrie: "Daarnaast is er veel ontevredenheid over een stuwmeer van overuren die de werkgever weigert uit te betalen. We gaan vrijdag met de leden kijken hoe we met deze situatie omgaan."

Laboratoriumbedrijf

Intertek is een laboratoriumbedrijf dat chemisch onderzoek doet voor externe partijen. In Geleen is dat voornamelijk voor bedrijven op het chemische bedrijventerrein Chemelot. In Rotterdam worden chemische monsters onderzocht van bijvoorbeeld met door schepen geïmporteerde olie. In Rotterdam werken zo’n 125 mensen en in Geleen bijna 200.