Clicky


Vrachtwagen van de weg en op dak terechtgekomen langs Duitse A2

Vrachtwagen van de weg en op dak terechtgekomen langs Duitse A2 [+foto's]
03-02-2023 11:41 | Ongevallen | auteur Redactie

BAD SALZUFLEn - De Duitse A2 was donderdagavond laat richting Hannover volledig afgesloten. Een vrachtwagen raakte bij de rustplaats Herford van de weg, reed dwars door de vangrail en viel een paar meter naar beneden. Daar bleef hij, ingeklemd tussen de bomen, liggen op het dak.

Gelukkig zat de chauffeur van de vrachtwagen, in tegenstelling tot aanvankelijke aannames, niet bekneld in het voertuig. Toch moest hij door de hulpdiensten uit zijn cabine worden bevrijd.

De brandweer heeft de volgeladen vrachtwagen met twee sterke kabellieren tegen wegglijden beveiligd. Om het voertuig op de doorweekte grond te bereiken, moest de brandweer met ladders een klimhulpmiddel bouwen.

Brandstof werd uit de tank van de vrachtwagen gepompt om een ​​groot gevaar voor het milieu te voorkomen. De overgietcontainers moesten vervolgens moeizaam via de hulpconstructie naar de weg worden getransporteerd.

Twee speciale kranen werden ingezet om de vrachtwagen te bergen, die vrijdagnacht rond 02.30 uur de kabellieren van de brandweer afloste. Daarna begon de complexe berging, die tot vrijdagochtend duurde.

Ondertussen bleef de A2 grotendeels afgesloten richting Hannover.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het zware ongeval gewond en is door de reddingsdienst verzorgd. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval en de omvang van de schade.