Clicky


Riwal gaat samenwerking aan met BLOM opleidingen

Riwal gaat samenwerking aan met BLOM opleidingen
06-02-2023 14:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DORDRECHT - Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en BLOM opleidingen zijn een samenwerking aangegaan met betrekking tot het geven van trainingen voor veilig en efficiënt werken met de hoogwerker. Hiermee verstevigen beide partijen hun positie in de markt en kunnen klanten profiteren van een breder aanbod en betere dekking binnen Nederland.

BLOM opleidingen is het belangrijkste opleidingsinstituut op het gebied intern transport en hoogwerker, en heeft een landelijke dekking. Samen met Riwal zijn er 26 vestigingen waar trainingen kunnen worden gegeven, daarnaast is het ook mogelijk op locatie trainingen te faciliteren. Met de specialistische kennis van Riwal zal de marktpositie van zowel Riwal als BLOM opleidingen verder worden versterkt en kan het assortiment trainingen worden uitgebreid.

Dit maakt dat de samenwerking voor beide partijen een meerwaarde biedt. Zo kunnen beide partijen de klanten ook in de toekomst blijven voorzien van de nodige kennis. Voor de klanten van Riwal verandert er niets, anders dan dat zij nu uit nog meer trainingen kunnen kiezen in het online portaal. Ook het klantcontact en de commerciële activiteiten blijven zoals men gewend is. BLOM opleidingen zal verantwoordelijk worden voor de operationele uitvoering van de trainingen.

“De afgelopen jaren hebben we gezien dat schaalbaarheid, focus en professionalisering belangrijk zijn voor onze klanten en voor Riwal als organisatie. Met dit partnership kunnen we deze facetten ook realiseren op het gebied van opleidingen. Zo kunnen beide partijen zich richten op hun kerntaken en vooral doen waar ze goed in zijn. Het mes snijdt zo niet aan twee maar aan drie kanten, de klant in het bijzonder is in deze de grootste winnaar. Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking de dienstverlening naar een nog hoger niveau zal tillen", aldus Glenn Verburg, Algemeen Directeur Riwal Hoogwerkers B.V.

Maarten Dullaert - Commercieel Manager BLOM opleidingen: "De komende jaren wil BLOM opleidingen flink groeien in het aantal cursisten om meer impact op de veiligheid in magazijnen, bij installatiewerkzaamheden en op de bouw te hebben. Het partnership met Riwal geeft niet alleen een flinke impuls aan de groei van het aantal cursisten, maar door de overname van drie instructeurs ook aan de kwaliteit van de uitvoer van hoogwerker opleidingen. De extra locaties van Riwal betekenen nog meer aanbod in cursusdata en daarmee voor klanten sneller en meer opleidingsmogelijkheden voor zowel medewerkers als uitzendkrachten."