Clicky


Roxeanne Hazes eist dat moeder zich niet langer erfgenaam noemt

Roxeanne Hazes eist dat moeder zich niet langer erfgenaam noemt
09-02-2023 17:40 | Showbizz | auteur ANP

UTRECHT - [update 19:05 uur] Zangeres Roxeanne Hazes eist dat de rechtbank haar moeder Rachel Hazes verbiedt om zich "op enigerlei wijze te afficheren als erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes". Donderdagmiddag diende hierover een kort geding bij de rechtbank in Utrecht. Roxeanne was daarbij "om emotionele redenen" niet aanwezig.

Volgens de advocaten van Roxeanne was Rachel Hazes in een scheidingsprocedure verwikkeld met de volkszanger ten tijde van zijn overlijden in september 2004. Ze zou zich ten onrechte erfgename van de volkszanger noemen. "Na ruim achttien jaar hebben alle betrokkenen recht op de waarheid", aldus Roxeanne.

Royce de Vries, advocaat van Rachel Hazes, zei dat zijn cliënte na de dood van André Hazes integer heeft gehandeld. Hij zei dat Rachel en André Hazes ten tijde van zijn overlijden weer bij elkaar waren. "Voor Rachel is het niet te bevatten dat haar relatie en liefde voor André ineens ter discussie staat", aldus De Vries. "Hetzelfde geldt voor de kwestie of zij wel de rechtmatige erfgename is. Hij noemde het "teleurstellend" dat Roxeanne niet bij de rechtszaak aanwezig was "zodat ze daar vandaag geen vragen over kan beantwoorden."

De Vries zei ook dat Rachel geen goederen heeft verzwegen tijdens de verdeling van de erfenis en dat ze wél recht heeft op het intellectuele eigendom van het Hazes-repertoire. Ook stelde hij: "Rachel was als goede moeder tevreden met alleen haar deel van de nalatenschap. Roxeanne heeft meer gekregen dan alleen het strikte deel waar zij na het overlijden van haar vader recht op had". En: "De verdeling van de nalatenschap is zeer zorgvuldig afgehandeld. Rachel heeft niets te verbergen voor haar kinderen."

Zelf zei Rachel Hazes de rechtszaak tussen haar en haar dochter te betreuren. "Er is in mijn ogen niet één moeder die van deze afschuwelijke uitspraken gelukkig wordt", zei ze. "Daarom betreur ik het des te meer om hier vandaag te moeten staan. Wel hoop ik oprecht dat vanaf vandaag, ondanks dat Roxeanne er niet bij is, het vooral voor Roxeanne duidelijk is geworden hoe het daadwerkelijk zit", vervolgde Rachel." Als Roxeanne heel eerlijk is en terugdenkt, weet ze dat ik als moeder diep in mijn hart altijd het beste heb gewild voor mijn kinderen", besloot Rachel haar verklaring.

De rechter doet op 23 februari schriftelijk uitspraak.