Clicky


Veel overtredingen geconstateerd tijdens Duitse transportcontrole

Veel overtredingen geconstateerd tijdens Duitse transportcontrole [+foto's]
10-02-2023 12:14 | Controles | auteur Redactie

KOBLENZ - Tussen maandag 6 februari en donderdag 9 februari 2023 heeft de Duitse politie intensieve transportcontroles uitgevoerd langs de snelwegen in de regio Koblenz.

In deze controleperiode hebben de agenten in totaal 74 vrachtwagens en bestelbussen kunnen controleren op de na te leven voorschriften voor het type transport. Conclusie van de controles: tegen 51 voertuigen of voertuigbestuurders is een proces verbaal uitgeschreven. In dertien gevallen waren er dermate ernstige gebreken dat de rit ter plekke werd verboden en pas weer werd toegestaan ​​nadat de betreffende gebreken waren verholpen.

De meest voorkomende redenen voor een rijverbod waren overbelading, technische mankementen en onvoldoende ladingzekering.

Zo merkten de agenten dinsdag op de rustplaats langs de A61, Mosel-Ost twee opleggers van bedrijven uit Oost-Europa op vanwege aanzienlijke remdefecten, die onmiddellijk moesten stoppen vanwege kapotte remschijven of aanzienlijk luchtverlies in de perslucht remsysteem.

Een dag later kwam er een einde aan een rit op de A3, rustplaats Heiligenroth voor een vrachtwagen met oplegger van een Oost-Europees bedrijf beladen met bijna 24 ton stalen staven. Aangezien de lading onvoldoende was vastgezet en tijdens de rit had kunnen wegglijden en eventueel naar beneden kon vallen, dit moest eerst met veel moeite worden veiliggesteld voordat de rit kon worden voortgezet.

Ook een minibus van een Zuid-Oost-Europese maatschappij moest zijn rit direct bij dit controlepunt beëindigen. Deze verkeerde technisch in een meer dan desolate staat en vertoonde onder meer behoorlijke doorroestplekken en ernstige remdefecten.

Naast 25 meldingen van administratieve overtredingen leverden de controledagen nog eens 28 meldingen op vanwege diverse overtredingen van de rij- en rusttijden van de chauffeurs en werd in 23 gevallen een borgsom door getroffenen ingehouden op het controlepunt.