Clicky


Winnaar 21e seizoen van De Slimste Mens bekend

Winnaar 21e seizoen van De Slimste Mens bekend
10-02-2023 21:31 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - [update 22:49 uur] Schrijver Martin Rombouts heeft het 21e seizoen van De Slimste Mens gewonnen. Hij versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV actrice Anniek Pheifer en bioloog Mátyás Bittenbinder.

De schrijver speelde het finalespel tegen Pheifer. Rombouts wist genoeg goede antwoorden te noemen over het jachtluipaard om de tijd van Pheifer helemaal weg te spelen.

Rombouts volgt cabaretier en columnist Jasper van Kuijk op. Hij won het afgelopen seizoen en kwam de wisselbokaal aan de winnaar overhandigen. Van Kuijk droeg voor de overhandiging een speciaal gedicht in de stijl van Rombouts op aan de winnaar aan de hand van zijn antwoorden in de finaleaflevering.

"Ik dacht: dit had m'n moeder leuk gevonden", zei Rombouts in een gesprek met het ANP. De moeder van Rombouts is een jaar geleden overleden. Hij had nooit gedacht dat hij de kennisquiz zou winnen. "Ik had afleveringen teruggekeken en dacht: volgens mij ben ik wel goed genoeg om een aflevering door te gaan. Maar de winst pakken, dat had ik niet gedacht."

Van zenuwen merkte Rombouts aflevering na aflevering wel degelijk wat, maar last had hij er niet van. Zo vond hij de puzzelronde iedere keer weer "heel spannend". "Niet per se moeilijk, maar als je het antwoord niet ziet, zie je het niet. En dat is heel stressvol en frustrerend." Ook de eerste ronde met losse vragen, ook wel 3-6-9 genoemd, vond Rombouts soms frustrerend. "Dan moet je echt goed oppassen dat je jezelf niet dom gaat voelen als je een paar dingen niet weet."