Clicky


Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer na dit seizoen weg bij FC Twente

Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer na dit seizoen weg bij FC Twente
12-02-2023 19:56 | Sport | auteur ANP

ENSCHEDE - Ron Jans stopt aan het einde van dit seizoen bij FC Twente, maar hij gaat wel door als trainer. De 64-jarige Jans heeft naar eigen zeggen nog geen concrete plannen voor de toekomst.

"Ik stop niet als trainer. Maar misschien even een adempauze zou wel kunnen", zei Jans na de zege op FC Volendam (3-0) bij ESPN.

Even daarvoor had hij zijn spelers in de kleedkamer op de hoogte gebracht van zijn besluit om na dit seizoen te stoppen in Enschede, net als technisch directeur Jan Streuer.

"Het is niet het idee om meteen weer ergens anders te beginnen. Maar je weet het nooit. Mijn kinderen redden zich nu wel", aldus Jans, die sinds 2020 hoofdtrainer in Enschede is.

"Je wil eigenlijk altijd zekerheid hebben, maar ik kan nu ook gewoon genieten van de onzekerheid. Geen idee wat er op mijn pad komt, we zien het wel. Als trainer wordt al je tijd opgeslokt door het voetbal. Maar als je ouder wordt, denk je soms wel: ik wil naar de kleinkinderen toe of een dagje dit of dat doen. Een fietstochtje, een reisje, een lunchje."