Clicky


Ubidata bewaakt lading Jost Group

Ubidata bewaakt lading Jost Group
18-04-2013 10:37 | Software | auteur de redactie
AMSTERDAM - Om de tracering en beveiliging van getransporteerde goederen verder te verbeteren, zocht Jost Group, Europees marktleider op het gebied van transport en logistiek, naar een alomvattende oplossing. Het bedrijf koos voor Ubidata, specialist in oplossingen voor het beheer van wagenparken en het traceren van voertuigen via satelliet.

Jost Group kan zo op afstand een vloot van meer dan vijfhonderd trailers in geheel Europa monitoren. De keuze is gevallen op de 'UBITrailer Live Temperature' van Ubidata, een intelligent apparaat dat de temperatuur in koelwagens controleert, en diefstal van lading verhindert door de deuren beter te 'bewaken'. Dit innovatieve, energievriendelijke systeem is discreet en eenvoudig te installeren, en kan permanent gecontroleerd worden door de klant. In eerste instantie wordt het door Jost Group gebruikt bij de aanhangwagens voor klant Carrefour.

De keuze past bij de in de sector groeiende behoefte naar een efficiënter beheer van goederentransport, vooral binnen de zogenaamde koelketen. Onder de vele actoren in het logistieke proces is de zogenaamde koelketen vaak de zwakste schakel. Een vloot bevat veelal een stilstaand overschot van 5% tot 15%, wat de groeiende behoefte verklaart om het wagenpark te optimaliseren.

"Dankzij deze unieke oplossing zijn we in staat om op een doelgerichte en optimale manier te beantwoorden aan de vraag van onze klant Carrefour. Enerzijds kunnen we de veiligheid en efficiëntie van onze diensten verhogen en zo de bescherming van de goederen verder optimaliseren, anderzijds verminderen we de kosten die het beheer van de goederenstroom en het verlies van versheid met zich meebrengen", verklaart Josef Schmitz van Jost Group.

"UBITrailer Live Temperature kent geen gelijke in de markt en is eerder al aangekocht door andere, bekende spelers in de groothandelssector. Het maakt het mogelijk om op elk moment en op elk niveau van de supply chain de rol van de actoren te belichten. En dat is uiteraard een aanzienlijk voordeel voor elk bedrijf dat een gedecentraliseerde logistiek kent", zegt Paul Havelange, Managing Director van Ubidata.

"Ubidata tekent nu een nieuw contract op internationale schaal en vergroot zo zijn succes, zowel voor wat betreft het beheer van trailers in de goederentransportsector, als het volgen van de vracht in de logistieke sector."