Clicky


Lichte omzetdaling voor GEFCO Groep

Lichte omzetdaling voor GEFCO Groep
22-04-2013 10:45 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
De GEFCO Groep, leider in automotive logistiek en een logistiek leider voor de industrie, noteerde een omzet van € 3,6 miljard over 2012, een lichte daling ten opzichte van 2011. De lopende bedrijfsopbrengsten bedroegen € 109 miljoen, oftewel 3,0 procent van de omzet. De GEFCO Groep wist opnieuw internationaal in de geselecteerde markten uit te breiden en wil deze ontwikkeling in 2013 een extra impuls geven.

Dankzij het harde werken van haar verkoopmedewerkers in de prioriteitsmarkten, zowel geografisch als qua sector, wist GEFCO in 2012, ondanks de negatieve invloed van de economische crisis, toch winstgevend te blijven.

Zelfs tegen de achtergrond van onzekere economische omstandigheden behield de GEFCO Groep een tevredenstellend winstgevendheidsniveau, met name dankzij betere optimalisatie van haar projecten. De Groep boekte ten aanzien van haar internationale groeistrategie aanzienlijke vooruitgang, waarbij de ontwikkeling gestructureerd werd rond haar vijf kernactiviteiten: Logistiek over land, Overzeese logistiek, Opslag en herbruikbaar verpakkingsmateriaal, Logistiek voor voltooide voertuigen en Fiscale & douanevertegenwoordiging.

Speerpunt van de strategie: diversificatie van de groepsactiviteiten
De knowhow opgedaan in de automotivesector heeft van de Groep een van ’s werelds grootste operators gemaakt die actief zijn in diverse sectoren. GEFCO biedt deze unieke expertise aan fabrikanten in uiteenlopende branches, waaronder luchtvaart, kapitaalgoederen en gespecialiseerde distributie. De omzet uit grote, internationale klanten groeit: in 2012 tot € 1.524 miljoen, oftewel 42% van de totale omzet (tegenover 38% in 2011).

De ontwikkeling van industriële klanten ondersteunen
GEFCO ondersteunde haar industriële klanten in 2012 door gedurende het hele jaar continu naar efficiënte en innovatieve oplossingen te zoeken en zich aan te passen aan hun specifieke eisen.

GEFCO staat bekend om haar expertise in technische logistiek, multimodaal spoortransport en oplossingen op maat. Daarnaast heeft het een hecht netwerk en de capaciteit om uit te breiden richting markten waar haar klanten groeiende zijn. Op deze manier is de Groep in staat hun ambitieuze groeiplannen te ondersteunen en er soms zelfs op te anticiperen.

Internationale uitbreiding met focus op prioriteitsmarkten
Als beheerder van Europa’s grootste particuliere transportnetwerk blijft GEFCO gevestigd in de belangrijkste sterk geïndustrialiseerde landen van West-Europa. Tegelijkertijd consolideert de Groep jaar na jaar haar uitbreiding in regio’s met een sterk groeipotentieel.

Toegewijd aan een ambitieuze strategie voor de komende jaren
Geharmoniseerde operationele efficiency op wereldniveau vormt de sleutel tot succes wanneer een Groep zowel geografisch uitbreidt als zich in nieuwe sectoren begeeft.

GEFCO is bezig met een aantal projecten bedoeld om haar prestaties te verbeteren, onder andere door haar informatiesystemen te optimaliseren, door ontwikkeling te realiseren op basis van grotere geografische regio’s, met name door middel van meer operationele en commerciële synergie, en door de structuur van de Groep opnieuw in te richten om over de capaciteit te beschikken om te kunnen voldoen aan de eisen die de toegenomen globalisatie aan de Groep stelt.

2013 lijkt een beslissend jaar te worden voor de GEFCO Groep, die ernaar streeft leidend te worden op het gebied van vrachtexpeditie.

De steun van de Russische Spoorwegen sinds 20 december 2012 biedt GEFCO zeer gunstige vooruitzichten.
De komende vijf jaar wil GEFCO leider worden in logistiek voor de industrie in de snelst groeiende markten ter wereld.