Clicky


Schietpartij Zwijndrecht: Vuong helpen is strafbaar

Schietpartij Zwijndrecht: Vuong helpen is strafbaar
15-02-2023 12:13 | Misdaad | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong richt zich op een aantal personen waarvan het ernstige vermoeden bestaat dat zij contact hadden of hebben met Vuong, hem hulp bieden en waarschijnlijk ook weten waar hij zich schuil houdt. Hulp bieden aan een voortvluchtige verdachte is strafbaar, zegt de politie.

De nog steeds voortvluchtige Vuong weet al een paar weken uit handen van de politie te blijven en krijgt vermoedelijk hulp om dat vol te houden. Die hulp wordt dan geboden aan een man die wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw en het neerschieten van haar 38-jarige dochter. Twee weerloze vrouwen die op zaterdag 21 januari op klaarlichte dag onder vuur werden genomen.

De politie dringt er dan ook met klem op aan om iemand die dat op zijn geweten heeft niet te helpen en zich te melden met informatie. Het onderzoeksteam blijft erop gebrand om Vuong te traceren en aan te houden.

Heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats? Die informatie blijft geld waard. Als uw tip leidt tot de aanhouding van de verdachte looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit. Dat kan ook vertrouwelijk via Team Criminele Inlichtingen via 088-661 77 34.

Vanaf het eerste telefoontje blijft uw anonimiteit gewaarborgd, verzekerd de politie. Uw naam zal nooit in een dossier belanden en ook de advocaat van een verdachte kan nooit uw naam krijgen. Zelfs een rechter zal uw naam niet weten. Daar zorgt TCI voor.