Clicky


Duitse politie stopt Italiaanse vrachtwagen met lekkende jerrycans gevaarlijke stoffen

Duitse politie stopt Italiaanse vrachtwagen met lekkende jerrycans gevaarlijke stoffen [+foto's]
16-02-2023 14:47 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

HERMSDORF - De Duitse politie stopte dinsdagavond op de Duitse A9 bij knooppunt Hermsdorfer Kreuz een Italiaanse vrachtwagen. De agenten van de wegpolitie die speciaal zijn opgeleid om vrachtverkeer te controleren hadden al meermaals te maken gehad met overtredingen door Italiaanse transportbedrijven en hebben daarom besloten de trekker met oplegger aan een controle te onderwerpen.

Het voertuig was gemarkeerd als vervoer van gevaarlijke goederen en afval. De lading bestond uit laboratoriumafval uit Italië. De vloeistoffen, waarvan sommige waren gemarkeerd als bijtend en brandbaar, bevonden zich in verschillende vaten en jerrycans.

De politieagenten constateerden dat niet alle jerrycans en vaten in de vereiste mate geëtiketteerd waren.

Bij de controle in de oplegger constateerden de agenten een penetrante geur en vonden tijdens een gerichte zoektocht tal van lekkende plastic jerrycans. Door de lekkages tijdens de lange rit waren er al vloeistoffen gelekt en verspreid over andere pakketten en de laadvloer.

Het gevaar dat uitging van de stoffen maakte het noodzakelijk om de parkeerplaats aan het Hermsdorfer Kreuz richting Berlijn volledig af te sluiten.

De brandweer heeft alle beschadigde jerrycans kunnen verwijderen en veilig kunnen stellen.

Agenten van de recherche van de deelstaat Thüringen namen monsters van de vloeistoffen voor onderzoek. Een extern bedrijf kreeg de opdracht om de lading goed te verpakken en over te laden in een andere vrachtwagencombinatie.

De Italiaanse chauffeur moest een borgsom van 3.000 euro betalen. Het onderzoek naar de vrachtwagen en de lading worden voortgezet.