Clicky


Vijf verdachten aangehouden in groot onderzoek naar ketelbouwer

Vijf verdachten aangehouden in groot onderzoek naar ketelbouwer
17-02-2023 11:39 | Misdaad | auteur Redactie

ZEVENBERGEN - De politie heeft afgelopen week vijf verdachten aangehouden na een langdurig onderzoek naar een ketelbouwer. Deze ketels worden volgens de politie gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

In maart 2022 startte de politie een groot onderzoek gericht op faciliteerders van de productie van synthetische drugs. Door de verkoop van grondstoffen en materialen wordt deze vorm van georganiseerde misdaad in stand gehouden.

Naast het oprollen van drugslabs zoekt de politie dus ook naar de mensen die producten leveren om synthetische drugs te maken. Denk hierbij aan ketels, bakken en speciale stoffen. De politie hoopt, door ook de leveranciers aan te pakken, de productie van drugs te stoppen.

Uit dit onderzoek bleek dat er in een pand in Zevenbergen ketels gebouwd werden. In november 2022 zijn er tijdens een actiedag meerdere woningen doorzocht. In een woning zijn diverse ketels aangetroffen. Hierop zijn maandag 13 februari 2023 en woensdag 15 februari 2023 vijf verdachten aangehouden. Allen zijn ze afkomstig uit diverse gemeenten in de regio West-Brabant.

Twee verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Beiden zijn in bewaring gesteld en zitten in beperkingen. De drie andere verdachten zijn in vrijheid gesteld

De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen aangehouden worden.