Clicky


Mercedes-Benz Actros is 'Green Truck 2013'

Mercedes-Benz Actros is 'Green Truck 2013'
14-05-2013 09:45 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
De Mercedes-Benz Actros 1851 GigaSpace is uitgeroepen tot meest milieuvriendelijke truck van 2013. Hij overtuigde al direct in zijn eerste jaar op de weg met zijn lage brandstofverbruik. De Actros verbruikt bijna een liter op de 100 kilometer minder brandstof dan de nummer 2 op de ranglijst. Het brandstofverbruik en daarmee ook de CO2-uitstoot van de trucks waren de belangrijkste criteria voor de toekenning van de titel 'Green Truck 2013'. Het uitlaatgasniveau en het hoge netto laadvermogen wogen eveneens zwaar mee in de beoordeling.

Ook was er veel lof voor de Tempomat Predictive Powertrain Control (PPC) die in de gaten houdt wat er voor de truck gebeurd en daardoor bijdraagt aan een optimaal verbruik. Vooral bergop speelt het nieuwe assistentiesysteem zijn troeven uit: als eerste GPS-gestuurde Tempomat ter wereld zorgt PPC niet alleen voor een optimale snelheids- en remregulering, maar ook voor de meest gunstige schakelmomenten. Het systeem versterkt hierdoor de standaard EcoRoll-functie en het zorgt ervoor dat tijdig wordt teruggeschakeld.


De Actros heeft de aanzienlijke brandstofbesparing al direct na de introductie in 2011 bewezen: bij een vergelijkingstest onder auspiciën van de Duitse Dekra over een traject van 10.000 km tussen Rotterdam en Stettin realiseerde een nieuwe Actros 1845 LS BlueTec 6 een brandstofbesparing van 4,5 procent ten opzichte van de vorige generatie Actros.