Clicky


OM onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Belgisch bedrijf Plopsa

OM onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Belgisch bedrijf Plopsa
20-02-2023 12:13 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het Belgisch Openbaar Ministerie begint een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij pretparkengroep Plopsa.

In het bedrijf zouden volgens getuigen tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen de bovenhand voeren en vakantie- en rustperiodes niet worden gerespecteerd. In een reactie betuigen ruim 150 werknemers maandagmorgen met een paginagrote krantenadvertentie hun steun aan het management.

De Plopsa-groep, eigendom van Studio 100, beschikt over attractieparken in België en onder meer Nederland. Het management van het bedrijf kwam dit weekend onder vuur te liggen na publicatie in verschillende Belgische kranten van tientallen getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag.

Vooral topman Steve Van den Kerkhof (48) en twee directeuren kregen het te verduren. Van den Kerkhof ontkent de aantijgingen. "Het doet pijn dat bepaalde mensen dergelijke ervaringen hebben gehad", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

"Vol ongeloof lazen en hoorden wij het voorbije weekend veel eenzijdige verhalen over onze werkgever en ons management", schrijven de medewerkers in hun open brief. "Plopsa bestaat 23 jaar en als je zonder filter deze verhalen los op elkaar gooit, krijg je uiteraard een aangepaste versie van de realiteit." Het team steunt en bedankt het management.

De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond populaire tv-figuren voor kinderen van Studio 100, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop.