Clicky


Premier Di Rupo heeft DAF Trucks Vlaanderen bezocht

Premier Di Rupo heeft DAF Trucks Vlaanderen bezocht
21-05-2013 13:23 | Daf | auteur de redactie
OEVEL(B) - De Eerste Minister van België, Elio Di Rupo, heeft vrijdag 17 mei een werkbezoek gebracht aan de Assen- en Cabinefabriek van DAF in Oevel (Westerlo). Eerste Minister Di Rupo kwam naar DAF Trucks Vlaanderen om zich op de hoogte te stellen van de vele vernieuwingen die daar zijn doorgevoerd met het oog op Euro 6.

In de Assen- en Cabinefabriek in Westerlo zijn grote investeringen gedaan om naast de assen en cabines voor de huidige Euro 5-trucks, ook die voor de nieuwe generatie Euro 6-voertuigen te kunnen produceren. Hiervoor zijn nieuwe machines geïnstalleerd en nieuwe productieprocessen ingericht. In de cabinefabriek zijn tientallen extra lasrobots in gebruik genomen en in de trimming, waar de cabines worden voorzien van onder andere het interieur, zijn alle werkstations aangepast.

In de assenfabriek zijn nieuwe installaties geplaatst, onder andere met het oog op de productie van een nieuwe achteras, die speciaal voor de Euro 6-modellen werd ontwikkeld. Met de aanpassingen en uitbreiding van de fabrieken in Westerlo voor Euro 6 is een investering gemoeid van vele tientallen miljoenen euro’s. In totaal investeerde DAF de afgelopen tien jaar 500 miljoen euro in haar Assen- en Cabinefabriek.


Eerste Minister Elio Di Rupo toonde zich na afloop van het bezoek onder de indruk en reageert tevreden op de recente investeringen van DAF in Westerlo. Elio Di Rupo: "Dit benadrukt het belang van de voertuigindustrie in onze economie. Ons land blijft een goede locatie voor de productie van industriële producten met een hoge toegevoegde waarde, onder meer dankzij onze goed opgeleide en flexibele werknemers en onze focus op innovatie. De federale regering zal investeringen in onderzoek en ontwikkeling ook blijven stimuleren."