Clicky


Twee vrachtwagens krijgen transportverbod voor ze de ferry op willen in Duitse Lübeck

Twee vrachtwagens krijgen transportverbod voor ze de ferry op willen in Duitse Lübeck [+foto]
23-02-2023 14:34 | Overtredingen | auteur Redactie

LÜBECK - Woensdag 22 februari informeerde een rederij aan de Skandinavienkai in Lübeck de havenbeveiligingsdienst van de politie over twee vrachtwagens waarvan de lading niet voldoende was vastgezet. Voor beide transporten, die eigenlijk met een ferry over zee van Lübeck naar de Baltische staten zouden worden verscheept, werd een transportverbod uitgevaardigd.

Rond 08.00 uur vroeg een leidinggevende van een veerboot om hulp van de politie. Twee opleggers waren geladen met schroot en gebruikte auto's. Hij klaagde enerzijds over het onvoldoende zekeren van de lading en anderzijds over het lekken van brandstof.

Op een van de opleggers stonden twee vrachtwagen trekkers, waarin nog bedrijfsmateriaal zat. De trailer was erg vuil en de lading was niet goed op de opleggers gezet. Ook het waterschap van de stad Lübeck moest op de hoogte worden gebracht, aangezien ook de parkeerplaats waar de vrachtwagens hadden staan wachten door de vloeistoffen was vervuild.

De ladingzekering op beide opleggers was grotendeels onvoldoende of verkeerd uitgevoerd. Hier was de verantwoordelijke niet alleen heel creatief in het plaatsen van de lading, maar ook in het zekeren ervan. In plaats van de toegestane sjorpunten gebruikte hij het chassis van de oplegger. Op deze manier beveiligd, was het naderen over land niet alleen ontoelaatbaar maar ook gevaarlijk en zou het ertoe hebben geleid dat de voertuigen op elk moment moesten worden stilgelegd.

De waterpolitie heeft nu voor beide vrachtwagens een vervoersverbod uitgevaardigd. Het Litouwse exportbedrijf heeft echter de kans gekregen om de trailers in het havengebied alsnog goed te laden en zekeren.