Clicky


Voortvluchtige verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht aangehouden

Voortvluchtige verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht aangehouden
25-02-2023 14:32 | Binnenland | auteur ANP

SCHIEDAM - [update 20:11 uur] De 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in een winkelcentrum in Zwijndrecht van 21 januari is zaterdagmiddag om 12.30 uur aangehouden in de omgeving van de Ketelbrug in Schiedam, meldt de politie.

Minh Nghia V. was sinds de schietpartij op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

De verdachte kon na een tip worden aangehouden door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Die schoten tijdens de arrestatie op de banden van de auto waarin V. alleen zat, "om te voorkomen dat hij zou wegrijden", zegt een politiewoordvoerster. Er is volgens haar niet op de verdachte geschoten. Zijn wagen is in beslag genomen voor onderzoek, meldt de politie.

Het Openbaar Ministerie loofde een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. In de zoektocht naar V. werden verschillende auto's gevonden die de verdachte waarschijnlijk gebruikt heeft op zijn vlucht.

De politie vermoedde dat V. hulp kreeg om uit handen van de autoriteiten te blijven. Ook dacht de politie dat de man, met de bijnaam Lucky, zich nog altijd schuilhield in de regio Rotterdam.

De dag na de schietpartij publiceerde de politie een foto van de verdachte, die een bekende is van de politie. Ook werden op verschillende plekken invallen gedaan. Verder stond hij internationaal gesignaleerd en informeerde de politie overheidsinstanties. Dagen na de schietpartij werd een recentere foto van de verdachte verspreid, die meer zou lijken op hoe V. er nu uitziet.

Het OM laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld. "Dit moet nog goed worden uitgezocht", zegt een woordvoerder. Bij het toekennen van tipgeld komen volgens hem "heel veel aspecten kijken".