Clicky


Meerdere boetes voor overbelading, snelheidsovertredingen en overtredingen rij- en rustregels

Meerdere boetes voor overbelading, snelheidsovertredingen en overtredingen rij- en rustregels [+foto]
27-02-2023 17:20 | Overtredingen | auteur Redactie

NEUBRANDENBURG - Op vrijdag 24 februari zagen Duitse agenten een ogenschijnlijk overbeladen houttransport rijden in Neubrandenburg. De agenten stopten de combinatie en controleerde deze.

Als onderdeel van de controle werd de vrachtwagencombinatie gewogen. Na aftrek van de voorgeschreven tolerantiewaarden bleek uit de weging dat de vrachtwagen in totaal circa 60 ton woog. De toegestane totale massa bdraagt in Duitsland 40 ton.

Verder werden de gegevens van het voertuig en de chauffeurskaart uitgelezen door middel van een tachograafdownload. Hier werden diverse overtredingen van de rij- en rustregels en snelheidsovertredingen geconstateerd.

De 52-jarige Duitse chauffeur, die als zelfstandige ondernemer achter het stuur zat, riskeert nu meerdere boetes voor overbelading, te hard rijden (meerdere snelheden tot 15 km/u in korte tijd) en overtredingen van de verkeersregels.

Het was niet mogelijk om de boomstammen veilig uit te laden bij de controlepost, dus begeleidden de agenten de vrachtwagen naar een veilige opslagplaats niet ver daarvandaan.