Clicky


Politie Portugal: verdachte dood Amsterdammer had vlees bij zich

Politie Portugal: verdachte dood Amsterdammer had vlees bij zich
01-03-2023 10:23 | Buitenland | auteur ANP

LISSABON - De 26-jarige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 21-jarige Amsterdammer had bij zijn aanhouding in Lissabon een zak met stukken vlees en bebloede kleding in zijn bagage, meldt de Portugese politie. Volgens de Amsterdamse politie houdt de vondst van het vlees in Lissabon geen verband met de zaak. Onderzocht wordt nog of het om menselijke resten gaat.

De man werd maandag aangehouden tijdens de grenscontrole, toen hij met een vals Italiaans identiteitsbewijs naar Belo Horizonte in Brazilië wilde reizen. Volgens Portugese autoriteiten had hij nog andere valse identificatiedocumenten in zijn bezit.

Het dodelijke incident was afgelopen zondag in een woning aan de Vegastraat in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is "door een ernstig geweldsmisdrijf om het leven is gekomen", aldus de politie. De woning is het ouderlijk huis van het slachtoffer, waar hij zelf ook woonde. Volgens getuigen zou daar eerder op de dag ruzie zijn geweest.

Overlevering

De verdachte, die aan zijn hand gewond was, kon aangehouden worden door samenwerking tussen de Portugese autoriteiten en de Koninklijke Marechaussee. Onderzocht wordt nog of de verwondingen verband houden met het geweld in Amsterdam.

Nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen en de juridische procedures in Portugal zijn doorlopen volgt waarschijnlijk overlevering aan Nederland. "Hoe lang het gaat duren voordat hij terug is in Nederland hangt af van zijn medewerking aan het onderzoek", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. "Als hij bijvoorbeeld niets wil zeggen kan het wel enkele weken duren. Als hij wel meewerkt, gaat dat sneller."