Clicky


Verdachte aangehouden in onderzoek naar overleden Belg in Voorthuizen

Verdachte aangehouden in onderzoek naar overleden Belg in Voorthuizen
01-03-2023 14:23 | Binnenland | auteur Redactie

VOORTHUIZEN - In het onderzoek naar het overlijden van de Belgische man die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari is aangetroffen in Voorthuizen heeft de politie een aanhouding verricht. De overleden man werd aangetroffen in een personenauto op de parkeerplaats Stroeze Zand in Voorthuizen.

De verdachte, een 29- jarige man uit Ede werd woensdagochtend aangehouden en zit momenteel vast. Na intensief onderzoek van het rechercheteam heeft het team vandaag een verdachte kunnen aanhouden, meldt de politie.

Op maandagmorgen 13 februari troffen agenten per toeval, tijdens een surveillance in het gebied een personenauto met daarin een overleden persoon aan.

Vanwege de omstandigheden rondom het overlijden van de man is er een TGO opgestart (Team Grootschalig Optreden). Een team van ruim dertig rechercheurs werkte de afgelopen weken aan het onderzoek. Er is maandag 13 februari ook direct gestart met een buurt- en forensisch onderzoek. 

Met de aanhouding van de verdachte is het onderzoek nog niet afgerond. De betrokkenheid van de verdachte bij het overlijden van de man wordt verder onderzocht. Volgens de politie worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.