Clicky


Aanrijding met drie vrachtwagens op Duitse A61

Aanrijding met drie vrachtwagens op Duitse A61 [+foto&video]
02-03-2023 17:40 | Ongevallen | auteur Redactie

FRANKENTHAL - Donderdag rond 12:45 uur heeft er een enrstig ongeval plaatsgevonden met drie vrachtwagens op de Duitse A61 in de richting van Koblenz tussen het knooppunt Ludwigshafen en knooppunt Frankenthal, ter hoogte van de parkeerplaats Hahnen. In totaal drie personen rakaten gewond.

In langzaam rijdend verkeer moest een vrachtwagen afremmen. Een vrachtwagenchauffeur die achter hem reed zag dat op tijd en kon afremmen, een derde vrachtwagenchauffeur zag het echter te laat en botste op zijn voorligger en deze weer op de eerste vrachtwagen.

Door de kracht van de klap werden de trailers van twee voertuigen losgerukt. Deze kwamen dwars over de weg en tegen de rijrichting in tot stilstand.

Drie inzittenden van de vrachtwagens raakten bij het verkeersongeval ernstig gewond en moeten naar nabijgelegen ziekenhuizen worden gebracht. De politie heeft niet vermeld of dit de chauffeurs van alledrie de vrachtwagens betreft.

Verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid door de autosnelwegdienst bij het knooppunt Ludwigshafen. De volledige afsluiting duurt nog lang, meldt de politie.