Clicky


ECT Delta Terminal gaat containers meer over terminal spreiden om Truck Turn Around tijden te verminderen

ECT Delta Terminal gaat containers meer over terminal spreiden om Truck Turn Around tijden te verminderen
03-03-2023 11:22 | Transport | auteur Redactie

ROTTERDAM - Op 20 februari heeft een gesprek plaatsgevonden met ECT en een delegatie van de AZV/VZV omtrent de hogere Truck Turn Around tijden op de ECT Delta Terminal.

In het evaluatiegesprek zijn de effecten van in december 2022 genomen maatregelen besproken. Die maatregelen waren bedoeld om de hogere Truck Turn Around tijden, in het bijzonder op de blokkengroepen 9, 10 en 11, tegen te gaan. Hoewel de maatregelen in de eerste weken een positief effect hebben gehad, zijn de Truck Turn Around tijden, in bijzonder in week 5 en 6, opnieuw opgelopen. Door nieuwe omstandigheden hebben de eerder genomen maatregelen onvoldoende effect.

Sinds week 5 van dit jaar is het aantal truckbezoeken op de ECT Delta Terminal fors toegenomen. In steeds kortere tijd komen meer vrachtwagens tegelijkertijd voor dezelfde loscall containers ophalen. Een gezamenlijke conclusie is dat door een lager werkaanbod voor het wegvervoer in andere sectoren de piekcapaciteit is toegenomen.

Op basis van de door ECT gemaakte analyses zijn nieuwe maatregelen doorgevoerd vooral gericht om het hoge aantal import containers, die in relatief korte tijd gelost worden, meer te spreiden over de terminal. Door deze spreiding wordt de werkdruk verdeeld over meerdere blokkengroepen, waarmee getracht wordt de Truck Turn Around tijden te verminderen. Echter gegeven de pieken van de afgelopen weken zullen er op bepaalde tijdstippen nog steeds hogere Truck Turn Around tijden dan normaal optreden, zegt ECT. 

Op de ECT App wordt de drukte per blokkengroep realtime bijgehouden, mogelijk helpt deze informatie om pieken te vermijden.

Partijen hebben afgesproken om eind maart een volgende evaluatie te houden.