Clicky


Oud-RTL-verslaggever Jos Heymans (72) overleden

Oud-RTL-verslaggever Jos Heymans (72) overleden
03-03-2023 15:28 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Journalist Jos Heymans, die jarenlang als politiek verslaggever voor RTL Nieuws werkzaam was, is overleden op 72-jarige leeftijd. Dat meldt RTL Nieuws. Heymans overleed donderdag na een kort ziekbed.

De journalist laat zijn vrouw Marga en dochter Anne na. Ilse Openneer, hoofdredacteur van RTL Nieuws, roemt Heymans om zijn werk en als mens. "Bij Jos mocht het schuren. Als parlementair verslaggever volgde hij het werk van politici kritisch. Nooit verloor hij zijn journalistieke opdracht uit het oog", aldus Openneer.

Heymans schreef de afgelopen jaren ook politieke columns voor RTL Nieuws.

Minister-president Mark Rutte heeft zijn medeleven betuigd. "Met het overlijden van Jos Heymans verliest de parlementaire journalistiek een man die het Binnenhof decennialang als geen ander wist te duiden", schrijft de premier op Twitter. "Kritisch, betrokken en deskundig - zo blijft hij in mijn herinnering. Ik wens zijn nabestaanden en zijn RTL-collega’s veel sterkte."

"Verdrietig te horen dat Jos Heymans is overleden", twittert vicepremier Sigrid Kaag. "Een kundig, scherp en ervaren journalist. Een groot verlies voor de parlementaire journalistiek. Veel sterkte aan iedereen die hem liefhad."