Clicky


Chinese HNA Group neemt TIP Trailers over

Chinese HNA Group neemt TIP Trailers over
24-06-2013 13:38 | Trailerbouwers | auteur de redactie
HONG KONG - HNA Group Company Limited (HNA) of China, een toonaangevend bedrijf dat gediversifieerde diensten en geïntegreerde operaties biedt, heeft vandaag de overeenkomst getekend met GE tot overname van TIP Trailer Services, een Europese marktleider in leasing, verhuur en serviceoplossingen voor transportmaterieel. De succesvolle verkoop is nog afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuringen van regulatoire authoriteiten. HNA Group wordt in de transactie geadviseerd door Bravia Capital (Bravia) of Hong Kong.

Als de overname succesvol afgerond is, zal HNA met TIP beschikken over een netwerk van 48 vestigingen verspreid over 16 landen in Europa, met meer dan 100 verhuurlocaties, meer dan 50 werkplaatsen en 100 mobiele servicebestelwagens. TIP heeft een transportmaterieelvloot van meer dan 45.000 eenheden.

Adam Tan, vicevoorzitter en president van de HNA Group verklaart: "De overname van TIP past strategisch in het bestaande gamma van de HNA Group van bedrijven actief in logistiek, de luchtvaart, luchthavens, financiële dienstverlening, onroerend goed, toerisme, scheepvaart en kleinhandel. Er zijn belangrijke synergieën tussen de logistieke en financiële dienstverleningsactiviteiten van TIP en HNA. Als groep engageren we ons om verder te groeien en we zijn erop gebrand om de overname te voltooien en deze nieuwe aanwinst in ons succesvol portfolio van bedrijven te verwelkomen."

Dhr. Tan vervolgt: "HNA heeft er altijd naar gestreefd om strategisch te investeren in bedrijven van wereldformaat die zich richten op innovatie, groei en die over een kwalitatief goed management beschikken. De overname van TIP laat HNA toe onze langetermijnvisie in dit domein verder te implementeren."


Deze transactie zal de waardepropositie van TIP versterken aangezien we belangrijke strategische investeringen en groei verwachten. Bob Fast, president en CEO van TIP Trailer Services licht toe: "Dit is een opwindende en positieve stap vooruit voor TIP Trailer Services. Dit is fantastisch nieuws voor alle betrokkenen en belanghebbenden. Voor onze klanten en partners zal TIP een betrouwbare partner op lange termijn blijven met de solide financiële steun van een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf dat bereid is om te investeren in de business. Tijdens de aankomende transitieperiode zullen wij blijven opererend naar onze hoge standaarden en zullen wij hetzelfde hoge niveau van kwalitatieve dienstverlening aan al onze hooggewaarde klanten blijven bieden."

Bharat Bhise, Chief Executive Officer van Bravia verduidelijkte dat het samenbrengen van TIP en HNA de logistieke mogelijkheden uitdiept en verbreedt en zo tegemoet komt aan de behoeften van de wederzijdse klanten. Dhr. Bhise besluit: "We zijn enthousiast over de gemeenschappelijke strategische groeivooruitzichten die deze overname met zich meebrengt en geloven dat beide bedrijven bijgevolg een sterkere positie zullen kunnen innemen, dit is een echte win-win overname."