Clicky


Tailormade Logistics en Van Hove & Co gaan samen verder

Tailormade Logistics en Van Hove & Co gaan samen verder
06-03-2023 09:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENT - Tailormade Logistics (TML) en Van Hove & Co, beiden bekende Gentse transport- en logistieke dienstverleners, gelegen op een steenworp afstand van elkaar, maken vandaag, maandag 6 maart, bekend dat ze gaan samenwerken.

Frank Van Hove, Zaakvoerder bij Van Hove & Co: "Van Hove heeft zich altijd geconcentreerd op regionale transporten, vooral met mega-trailers, en jockey-transporten (nieuwe vrachtwagens naar hun bestemming rijden). Dankzij deze specialisaties is Van Hove & Co tot een gezond en succesvol bedrijf uitgegroeid."

"De wereld staat niet stil en de vragen en verwachtingen van klanten worden steeds complexer", gaat Frank Van Hove verder.

"In het tweede kwartaal van 2023 nemen we onze eerste twee elektrische vrachtwagens voor lokale JIT transporten in de haven van Gent in gebruik. Dergelijke innovatieve aandrijfsystemen zijn een revolutie voor onze sector maar vragen ook grote investeringen."

"Ook voor verdere digitalisering, het up-to-date houden van een duurzaamheids- en personeelsbeleid, heb je voldoende schaalgrootte nodig. De samenwerking met Tailormade Logistics maakt het mogelijk om ons op al deze gebieden te versterken. TML is een lokale speler met een internationaal netwerk en is vertrouwd met een groot deel van onze activiteiten. Een samenwerking met Tailormade Logistics was dan ook een evidente keuze."

Bert Vandecaveye, oprichter van TML: "Wij kennen elkaar natuurlijk goed. Van Hove is als sinds eind de jaren 70 actief en ontwikkelde zich als specialist in de automotive sector. Het DNA van Tailormade Logistics en Van Hove & Co matcht: luisteren naar de klant, flexibel inspelen op vragen, grote aandacht voor kwaliteit (ISO 9001) en duurzaamheid (ISO 14001), allemaal zaken waar beide bedrijven sterk in staan.

Van Hove & Co blijft actief als een zelfstandige bedrijfsunit binnen de business unit ‘Automotive’ van de TML groep. Van Hove beschikt in Gent over een 24.000 m² grote site, met beveiligde parkeerplaatsen voor trucks en trailers, voorzieningen voor chauffeurs, truck-wash, garage en tankstation. De vloot van 120 trailers en 35 trekkers zal verder worden uitgebreid.

Tailormade Logistics kent een sterke groei en zal in 2023 ruim de grens van 200 miljoen euro omzet overschrijden.