Clicky


Vliegtuig van Southwest Airlines maakt noodlanding in Havana nadat cabine vol rook staat

Vliegtuig van Southwest Airlines maakt noodlanding in Havana nadat cabine vol rook staat [+video]
06-03-2023 10:02 | Buitenland | auteur Redactie

HAVANA - Een vliegtuig van Southwest Airlines dat op weg was van Havana naar Fort Lauderdale werd zondag gedwongen terug te keren naar Cuba's Jose Marti Airport nadat een motor naar verluidt in brand vloog als gevolg van een vogel die in de moter terecht kwam.

NBC 6 News in Florida meldde dat een woordvoerder van Southwest Airlines het incident heeft bevestigd.

"Southwest-vlucht 3923 die op zondagochtend vertrok vanuit Havana, Cuba, naar Fort Lauderdale, Florida, had naar verluidt last van aanvaringen met vogels met een motor en de neus van het vliegtuig kort na het opstijgen", vertelde de woordvoerder aan het Amerikaanse televisienieuwskanaal.

Op beelden op sociale media is te zien hoe rook de cabine vulde toen paniekerige ouders hun kinderen leken uit te leggen hoe ze de zuurstofmaskers moesten gebruiken.

Noodverlichting in het vliegtuig brandde en op beelden is te zien hoe passagiers het vliegtuig via noodglijbanen op de landingsbaan van Cuba's grootste luchthaven evacueerden terwijl de hulpdiensten klaarstonden.

Voor zover bekend heeft niemand ernstige verwondingen opgelopen en zijn alle passagiers veilig aan de grond gekomen in Havana.