Clicky


Russische defensieminister op bezoek in Marioepol

Russische defensieminister op bezoek in Marioepol
06-03-2023 10:20 | Buitenland | auteur ANP

MARIOEPOL - De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe heeft afgelopen weekend het bezette gebied in Oekraïne bezocht.

Het leger meldde zaterdag al dat hij langs was gegaan bij een commandopost aan het front, nu laat het ministerie weten dat Sjojgoe in het zwaargehavende Marioepol is geweest.

Sjojgoe en de rest van het Kremlin hebben het afgelopen jaar vaak kritiek gekregen dat ze de oorlog voeren vanuit het veilige Moskou. De beelden van de defensieminister in de Donbas tonen een grotere betrokkenheid bij de militairen en de plaatselijke bevolking, die Rusland beweert bevrijd te hebben.

In Marioepol inspecteerde Sjojgoe met name de wederopbouw van de stad. De Zuid-Oekraïense havenstad was in de eerste maanden na de invasie de brandhaard van de oorlog en is hevig beschoten. De Russen kregen de stad in mei in handen, nadat ook de laatste Oekraïners in de Azovstal-fabriek hun verzet moesten staken.

Behalve bij de nieuwe woonblokken liet Sjojgoe zich ook zien bij een medisch centrum en een waterleiding die aangelegd wordt.