Clicky


Logwin implementeert nieuw track & trace-systeem

Logwin implementeert nieuw track & trace-systeem
28-06-2013 10:48 | Software | auteur de redactie
GREVENMACHER - Innovatieve informatietechnologie: de internationaal opererende logistiek dienstverlener Logwin heeft een nieuw track & trace-systeem geïmplementeerd. Met dit wereldwijde track & trace-systeem biedt Logwin nu nog meer service: klanten profiteren van een grotere hoeveelheid functies, individuele opvraagmogelijkheden en een snellere gegevensoverdracht. De voorbereidingen voor de volgende innovatie, het Purchase Order Management-System, zijn al begonnen.

Het nieuwe Logwin Order Tracking-System (LOTS) is gebaseerd op de modernste software-architectuur. Nog veel meer dan het vorige systeem verbindt LOTS functies zoals track & trace, event-tool en datamanage¬ment. De gebruiker profiteert bovendien van verbeterde zoekopties, een geoptimaliseerde weergave op het scherm en de mogelijkheid om gegevens sneller op te vragen. Het maakt niet uit vanaf welk continent iemand informatie in het systeem invoert, enkele minuten later kan men hier overal ter wereld over beschikken.

Complexe informatie gemakkelijk opvragen
Een van de belangrijkste features binnen track & trace is de geautomatiseerde status-tool (event-tool), die voortdurend het geplande verloop vergelijkt met de daadwerkelijke gebeurtenissen. Bij afwijkingen wordt door middel van een geel of rood stoplicht gewaarschuwd. Deze feature is geheel in het track & trace-systeem geïntegreerd en wordt direct bij de start weergegeven.

"Bij het nieuwe systeem was het ons belangrijkste doel alle relevante informatie snel beschikbaar te maken, zonder dat de gebruiker telkens tussen de verschillende systemen moet wisselen", aldus Benjamin Haas, teamleader WMS, SCM & EDI (IT en Workflows) bij Logwin. "Ondanks de veelheid aan informatie moet de weergave overzichtelijk en gebruikersvriendelijk zijn."

Dat is met het nieuwe systeem gelukt: in nauwe samenspraak met Logwin heeft het IT-bedrijf dat deze opdracht uitvoerde, de moderne standaardsoftware exact toegesneden op de speciale behoeften van de logistiek dienstverlener. Op deze manier is er een unieke IT-oplossing ontstaan.


Veiligheid en privacybescherming
Net zoals bij het vorige systeem vertrouwt Logwin niet blindelings op een enkele server, maar heeft al op eventuele IT-problemen geanticipeerd: in dit geval treedt het back-upsysteem meteen in werking, zonder dat de gebruiker iets van de omschakeling merkt. Ook hier hebben zich nieuwe ontwikkelingen voorgedaan. Inmiddels dient niet slechts één server als back-up voor de door Logwin gebruikte systemen, maar een compleet eigen computercentrum.

"Ons uitvalpercentage is vrijwel nihil", aldus Benjamin Haas. Op het gebied van privacybescherming neemt Logwin voor zijn klanten eveneens geen enkel risico. Aangezien bij het track & trace-systeem veel belangrijke informatie en documenten worden uitgewisseld, krijgen alleen geregistreerde gebruikers met een persoonlijk wachtwoord toegang tot alle relevante gegevens. De gegevens zelf worden gecodeerd verzonden.

De volgende stappen
Het oude en het nieuwe track & trace-systeem lopen momenteel nog parallel. Als Logwin nu alle klanten geleidelijk op het nieuwe systeem overzet, gebeurt dit zonder enige problemen in het lopende proces. Binnenkort moet de ‘dynamic search’ met behulp van opgeslagen zoekcriteria mogelijk zijn. Tegelijkertijd bereidt het IT-team de volgende grote ontwikkelingsfase voor: begin juli zullen de eerste Purchase Order Management-functies ter beschikking staan.