Clicky


Trainer Jonk en clubleiding 3 jaar langer bij onrustig Volendam

Trainer Jonk en clubleiding 3 jaar langer bij onrustig Volendam
07-03-2023 10:30 | Sport | auteur ANP

VOLENDAM - Midden in een bestuurscrisis heeft FC Volendam het contract van hoofdtrainer Wim Jonk en diverse bestuurs- en directieleden verlengd. De 56-jarige Jonk gaat voor drie jaar bijtekenen bij de club uit de Eredivisie. Ook onder anderen voorzitter Jan Smit en technisch directeur Jasper van Leeuwen blijven voor dezelfde periode aan, meldde Volendam dinsdag.

"Met het verlengen van het contract van de hoofdtrainer wordt ons sprookje verlengd", zegt Smit, de zanger die voorzitter van de club uit 'zijn' dorp is. "Als voorzitter en voor ons als Volendammers is en blijft Wim het beste visitekaartje dat je je als club kunt wensen. Ondanks dat er door meerdere clubs aan hem getrokken wordt, blijft hij ons trouw en wil hij blijven bouwen aan de toekomst van onze prachtige club. Dat siert hem."

Bij Volendam, dat vorig seizoen na dertien jaar terugkeerde in de Eredivisie en daarin nu op de veertiende plaats staat, rommelt het al geruime tijd vanwege een verschil van inzicht tussen het bestuur en de raad van commissarissen. Dat ging onder meer over de beoogde aanstelling van Keje Molenaar als vicevoorzitter, die door de rvc werd tegengehouden. Ook de invloed van 'Team Jonk', de groep voetbalexperts rond de 56-jarige Jonk die een bepalende rol speelt bij Volendam, leidde tot weerstand binnen de club. Vanuit Team Jonk zitten Van Leeuwen en Ruben Jongkind in de directie, als respectievelijk technisch directeur en directeur opleidingen en samenwerkingen.

Nog niet klaar

Van Leeuwen en Jongkind gaan nu volgens Volendam ook hun contracten verlengen tot de zomer van 2026, net als de drie trainers vanuit Team Jonk die in de staf zitten (Matthias Kohler, Freek de Boer en Michel Hordijk) en de directeuren Frans ten Berge (zakelijk) en Jan-Bas Veltman (commercie). Ook de bestuursleden Hans Bond en Gerben Matroos blijven aan. Smit gaat ervan uit dat de commissarissen de contractverlenging van Jonk goedkeuren.

"We zijn hier nog niet klaar", aldus Jonk, die in 2019 werd aangesteld bij Volendam. Onder leiding van de oud-international van Oranje promoveerde de club vorig jaar naar de Eredivisie. FC Volendam verzamelde in de eerste seizoenshelft slechts 6 punten, maar na de winterstop presteert de ploeg van Jonk aanzienlijk beter. Het team pakte al 17 punten, onder meer door een gelijkspel (1-1) bij Ajax, en nam afstand van de degradatiezone.