Clicky


Treinverbindingen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede liggen ook donderdag stil

Treinverbindingen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede liggen ook donderdag stil
07-03-2023 16:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Machinisten van de Keolis-treinverbindingen rond Zwolle gaan deze week óók op donderdag staken. Het gaat om de verbindingen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede.

De extra stakingsdag komt bovenop de eerder aangekondigde reeks van landelijke stakingen in het openbaar vervoer.

"Met deze actie vragen we aandacht voor de positie van de machinisten, die ook onder deze cao vallen", zegt onderhandelaar Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen.

"We zien nu dat machinisten dreigen te vertrekken naar NS – of zelfs al zijn vertrokken – vanwege de betere arbeidsvoorwaarden daar. Dat zorgt voor extra hoge werkdruk bij de overblijvende groep. Als Keolis de machinisten hier wil houden, zal er wel wat moeten gebeuren. We willen daarom in de cao een extra salaris-afspraak voor de groep machinisten."

Werkdruk aanpakken

Intussen gaat de reeks van stakingen onverminderd door, morgen en vrijdag ook elders in het land. Van de Mheen: "De werkgevers willen pas met ons praten als we ons ultimatum van tafel halen en alle stakingen stopzetten. Maar daar voelen we weinig voor. Dan zijn we straks weer wekenlang aan het praten, zonder resultaat. We willen er zeker van zijn dat de werkgevers écht bereid zijn om ons tegemoet te komen, vooral als het gaat om het aanpakken van de werkdruk. Tot die tijd gaan de acties door."