Clicky


Defensieminister Oekraïne: Nord Stream-verdenking is compliment

Defensieminister Oekraïne: Nord Stream-verdenking is compliment
08-03-2023 10:13 | Buitenland | auteur ANP

ARLANDA-STAD - Oekraïne vat de berichten dat een pro-Oekraïense groep de Nord Stream-pijpleidingen zou hebben opgeblazen maar op als een compliment, zegt defensieminister Reznikov.

Maar hij spreekt enige betrokkenheid van zijn land stellig tegen. Reznikov is ook niet bang dat de verdenkingen de westerse steun voor Oekraïne zullen ondergraven.

Reznikovs Europese collega's houden zich stuk voor stuk op de vlakte over de berichten over de aanslagen op de pijpleidingen, die Russisch gas naar Europa brachten.

Defensieminister Ollongren vindt het "verstandig niet te reageren op berichten daarover en gewoon af te wachten wat er uit de onderzoeken komt. Ik ga niet in op speculaties."

"Dit is niet ons werk", verzekerde Reznikov bij aankomst voor overleg met zijn EU-collega's in Zweden. Hij noemt de onthullingen van onder meer verscheidene Duitse media en de New York Times "een beetje een raar verhaal. Het doet aan als een compliment voor onze speciale eenheden." Volgens de Oekraïense minister zullen de officiële onderzoeken naar de aanval, die Duitsland, Denemarken en Zweden hebben ingesteld, de zaak ophelderen.