Clicky


TCE Tours timmert aan de weg met nieuwe Tourismo

TCE Tours timmert aan de weg met nieuwe Tourismo
09-03-2023 09:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EMMELOORD - TCE Tours uit Emmeloord breidde recent zijn wagenpark uit met een gloednieuwe Tourismo L 17 RHD. Dat betekent dat er de komende jaren heel wat schoolkinderen gaan genieten van alle comfort die maar denkbaar is in een touringcar, want TCE Tours rijdt veel voor scholen. Directeur René Luchtmeijer: “Ik heb mijn eerste ritjes met onze nieuwe Tourismo er al opzitten. Hij rijdt echt geweldig. Alsof je in een luxe auto zit.”

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat TCE Tours een nieuwe Tourismo zou aanschaffen, want normaal gesproken gaat het bedrijf voor een BusStore- occasion waarvan ‘de kop af is’. Maar dat liep dit keer net even anders. René Luchtmeijer vertelt: “We wilden weer een jonge gebruikte touringcar aanschaffen, alleen was het probleem dat die er simpelweg niet waren. Er stond bij EvoBus wel een gloednieuwe Tourismo op voorraad. Daar kregen we een heel mooie aanbieding voor, waar we geen ‘nee’ op konden zeggen. En dus kwam de koop snel rond.”

Vertrouwen

Mercedes-Benz is voor TCE Tours bekend terrein, want het bedrijf heeft al twee touringcars van het merk rondrijden. René: “Het zijn mooie en goede touringcars, waarin ik veel vertrouwen heb. Ik heb deze nieuwe Tourismo dan ook blind gekocht. Een proefrit of bezichtiging vond ik niet nodig. Ik wist wat ik kreeg.” Om precies te zijn kreeg TCE Tours een L 17 RHD geleverd, met voorzieningen als sideguard assist, een 360 graden-camerasysteem, USB-aansluitingen, een keuken bij de middeninstap en het Coach Media Router-systeem met twee beeldschermen van 21,5 inch. “Heel mooi is ook het softline interieur met het embleem van Mercedes-Benz erin verwerkt. Het zorgt voor een extra luxe uitstraling”, aldus de directeur van TCE Tours.

Schoolreizen

TCE Tours gaat de nieuwe Toerismo vooral inzetten voor binnenlandse dagtochten en schoolreizen. Scholen behoren tot de belangrijkste klanten van het bedrijf, dat het komende seizoen talloze scholieren zal vervoeren met de Tourismo. “Die kinderen komen straks terecht in een super-de-luxe bus”, zegt René. De eerste reizigers die hij vervoerd heeft, zijn het helemaal met hem eens. “We vervoeren momenteel regelmatig gestrande treinreizigers door stremmingen op het spoor, bijvoorbeeld rond Zwolle en Deventer. Op een van mijn eerste ritjes met de Tourismo stapte er een gestrande treinreiziger in die gelijk zei: ‘Zo, dat is een mooie bus zeg. Hij ruikt zelfs nog nieuw.’ Dat is natuurlijk leuk om te horen.”

Familiebedrijf

TCE Tours heeft een geschiedenis van zestig jaar. Het bedrijf werd opgericht in 1963 door de grootvader van René, dus je mag gerust zeggen dat we hier te maken hebben met een echt familiebedrijf. De 39-jarige René is nu vier jaar mededirecteur van TCE Tours, samen met zijn ouders. Komende zomer geven die het stokje door en zal hij de enige directeur zijn. Of René net zo lang in het bedrijf zal werken als zijn ouders, zal de tijd moeten leren, maar het zal in ieder geval een flinke uitdaging zijn. “Mijn vader en moeder werken al vijftig jaar in het bedrijf. En ook na deze zomer zullen daar nog meer jaren bij komen, want mijn vader vindt het werk veel te leuk om te stoppen. Die blijft gewoon rijden.” Wat rijden betreft hebben ze met de nieuwe Tourismo het neusje van de zalm in huis, benadrukt René. “Hij rijdt alsof je achter het stuur zit van een luxe personenauto. Echt fantastisch.”

Toekomst

Over de toekomst voor hun bedrijf is de directeur van TCE Tours positief gestemd. “We hebben een goed jaar achter de rug. Het is erg druk geweest en alles wijst erop dat dit zo zal blijven.” Nieuwe chauffeurs zijn daardoor meer dan welkom bij TCE Tours, dat zich kenmerkt door een open cultuur, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat.

Maar er is nog meer waardoor het prettig werken is bij het bedrijf, vertelt René: “Wij rijden veel in Nederland, het meeste is dagwerk. Als chauffeur slaap je daardoor meestal thuis. Dat is wel zo fijn.” Voor elkaar klaarstaan vindt de directeur niet alleen belangrijk op de werkvloer, maar ook daarbuiten. “Elkaar helpen en er zijn voor elkaar, daar wordt de wereld alleen maar beter van. Zeker in de huidige roerige tijd.”