Clicky


Laatste twee Renault Magnums rollen van de band in Bourg-en-Bresse

Laatste twee Renault Magnums rollen van de band in Bourg-en-Bresse
04-07-2013 13:38 | Renault | auteur de redactie
Twee weken na de lancering van het nieuwe productgamma in Lyon, sluit Renault Trucks het hoofdstuk van de Renault Magnum af. Op woensdag 26 juni werden de sleutels van de laatste Renault Magnum in de fabriek van Bourg-en-Bresse overhandigd aan de Franse transporteur Robert Chabbert.

23 jaar geleden werd de AE, de voorloper van de Renault Magnum, geïntroduceerd. Iedereen herinnert zich de schok die dit revolutionaire concept in de transportwereld veroorzaakte.

Op 11 juni presenteerde Renault Trucks in Lyon het nieuwe Euro 6 gamma, waaronder het langeafstand voertuig de Renault Trucks T. Trouw aan de Renault Magnum heeft de T range ook een versie met een vlakke voer, waarbij de cabine boven de motor is geplaatst.


Op woensdag 26 juni rolden de twee laatste Renault Magnums van de band in de fabriek van Bourg-en-Bresse. Eén van deze werd in Bourg-en-Bresse overhandigd aan de Franse transporteur Robert Chabbert, de andere werd overgedragen aan het Conservatoire de la fondation Berliet dat het zal toevoegen aan de collectie voertuigen in het museum.

De Franse transportfirma Chabbert, opgericht in 1969, biedt gecombineerd transport en transport van zeecontainers aan. Chabbert is een van de marktleiders in de wereld van het transport van zeecontainers. Hun wagenpark bestaat uitsluitend uit voertuigen van Renault Trucks, met name 60 trekkers waaronder 50 Magnums. In 2013 heeft de transporteur een bestelling geplaatst van 22 Magnums.