Clicky


Scholz steunt nabestaanden na 'bruut geweld' in Hamburg

Scholz steunt nabestaanden na 'bruut geweld' in Hamburg
10-03-2023 08:57 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

HAMBURG - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft op Twitter zijn steun en medeleven betuigd aan de nabestaanden van de schietpartij in Hamburg donderdagavond. Scholz, die tussen 2011 en 2018 burgemeester was van Hamburg, zegt dat meerdere leden van de Jehovah's getuigen het slachtoffer zijn geworden van "bruut geweld". Het is nog onduidelijk hoeveel doden er precies zijn gevallen bij de aanslag.

Volgens Duitse media zijn zeven mensen omgekomen bij het incident. Zo'n acht mensen zouden gewond zijn geraakt, van wie een paar ernstig. De politie gaat ervan uit dat de dader alleen handelde en dat hij een van de aangetroffen doden is, maar er wordt nog verder onderzoek gedaan om andere scenario's uit te sluiten. Ook wordt nog gezocht naar een motief. De politie houdt om 12.00 uur een persconferentie.

De Duitse tak van de Jehovah's getuigen heeft vrijdag in een verklaring gezegd "diep bedroefd" te zijn over de aanval op de leden. Ze spreken van een "verschrikkelijke aanval" na een religieuze dienst in Hamburg.

Wereldwijd zijn er zo'n 8 miljoen Jehovah's getuigen, in Duitsland zijn het er ongeveer 200.000.