Clicky


VK: Tom Egbers vertoonde grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

VK: Tom Egbers vertoonde grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport
10-03-2023 20:55 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Presentator Tom Egbers heeft op de redactie van NOS Sport grensoverschrijdend en intimiderend gedrag vertoond, schrijft de Volkskrant.

De krant is op de hoogte van "meerdere situaties" tegenover vrouwen op de redactie, zo wordt geschreven op basis van bronnen in een uitgebreid artikel over de cultuur bij NOS Sport.

Egbers zou in 2005 korte tijd een affaire hebben gehad met een 22-jarige stagiaire van NOS Sport. De presentator viel haar net zo lang lastig tot ze valt voor zijn avances. Nadat de affaire werd beëindigd escaleerde de situatie volgens de krant en begon Egbers de vrouw te pesten.

In het bijzijn van meerdere collega’s noemde hij haar "de as van het kwaad", "het vergif" en "serpent". Ook maakte hij wanneer zij langsliep het handgebaar waarmee hij deed alsof hij iemands keel doorsnijdt.

De Volkskrant sprak de afgelopen maanden met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen van NOS Sport. Daaruit blijkt volgens de krant dat er al lange tijd een cultuur heerst waarin vrouwen zich onveilig voelen en waarbij meldingen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag niet serieus worden behandeld.

Onder medewerkers heerst angst, sommigen voelen zich geïntimideerd door leidinggevenden en de hoofdredactie.