Clicky


Drama bootvluchtelingen Middellandse Zee eist tientallen levens

Drama bootvluchtelingen Middellandse Zee eist tientallen levens
12-03-2023 20:26 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

TRIPOLI - Tientallen migranten zijn in de Middellandse Zee tussen Libië en Italië verdronken nadat hun boot was gekapseisd tijdens slecht weer. Dat meldt de organisatie Alarm Phone, die noodsignalen van migrantenboten in de Middellandse Zee in de gaten houdt.

De Italiaanse kustwacht spreekt over dertig vermisten, van wie wordt gevreesd dat ze dood zijn. Wel zijn volgens de kustwacht zeventien drenkelingen gered door een vrachtschip.

Alarm Phone twitterde dat de Italiaanse autoriteiten zaterdag zouden zijn gewaarschuwd voor een "dringende noodsituatie" van een boot met 47 opvarenden ten noordwesten van de Libische stad Benghazi.

Deze nieuwe tragedie komt twee weken na het drama voor de kust van het Zuid-Italiaanse Calabrië, waarbij zeker 79 mensen omkwamen. SeaWatch, een andere organisatie, twitterde zaterdag dat haar bewakingsvliegtuig de migrantenboot had gezien die "gevaarlijk overbeladen was en in angstaanjagende golven voer".

Zeker 1500 bootvluchtelingen slaagden er de afgelopen dagen wel in Italië te bereiken. Zij werden gered door de kustwacht.