Clicky


Danny Nelissen wil niet reageren op wangedrag bij NOS Sport

Danny Nelissen wil niet reageren op wangedrag bij NOS Sport
13-03-2023 10:28 | Binnenland | auteur ANP

NOS-commentator en voormalig profwielrenner Danny Nelissen wil inhoudelijk niet reageren op de column die journalist Marijn de Vries schreef over haar ervaringen bij NOS Sport of op het wangedrag op de redactie. Hij zegt tegen De Limburger in afwachting te zijn van nadere gegevens.

"Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen zijn, volgende week of volgende maand. Ik kies zelf mijn moment", stelt de 52-jarige Nelissen, al jaren een van de vaste wieleranalisten van de NOS. Zo schuift hij tijdens de Tour de France geregeld aan in het programma De Avondetappe. Volgens het Noordhollands Dagblad gaat de column van De Vries over Nelissen en gaat minstens een van de meldingen die bij de externe vertrouwenspersonen van NOS Sport binnen is gekomen over Nelissen.

In de column die De Vries schreef, stelde zij dat ze ongewenst gedrag meemaakte tijdens opnames rondom de Tour de France. Volgens een schema reed zij iedere dag in een auto met een collega die vulgaire taal uitsloeg. Na een melding bij een eindredacteur kon ze weliswaar in een andere auto meerijden, maar werd er verder niets ondernomen.

Daarover zegt Nelissen: "Er zijn een heleboel mensen die toen niet in die auto hebben gezeten maar afgelopen dagen toch van alles hebben geroepen."