Clicky


Gary Lineker keert terug als presentator bij de BBC

Gary Lineker keert terug als presentator bij de BBC
13-03-2023 11:44 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Gary Lineker keert weer terug als voetbalpresentator van de BBC. Dat meldt de Britse omroep in een verklaring.

De presentator moest onlangs een stap terugdoen nadat hij op Twitter kritiek had geuit op de toon waarmee de Britse regering plannen voor het nieuwe asielbeleid bekendmaakte. De BBC vond dat hij zich met zijn tweet niet hield aan de richtlijnen van de omroep.

De BBC-directeur Tim Davie erkent in de verklaring dat er "grijze gebieden" zijn in het eigen socialmediabeleid. De omroep kondigt een onafhankelijk onderzoek aan naar de bestaande richtlijnen. Volgens Davie is Lineker voorstander van zo'n onderzoek. De directeur biedt zijn excuses aan voor de "moeilijke tijd" die medewerkers, presentatoren en kijkers van de BBC de afgelopen dagen ervoeren.

De oud-voetballer zei blij te zijn dat hij terug mag keren. "Na een aantal surrealistische dagen ben ik opgelucht dat we hier doorheen zijn gekomen", twitterde hij. "Ik presenteer al bijna drie decennia voor de BBC en kan niet wachten om zaterdag terug te keren in mijn vertrouwde stoel. Het is zwaar geweest, maar dit is niet te vergelijken met wat mensen moeten doorstaan die hun land moeten ontvluchten vanwege een oorlog."