Clicky


Nepvuurwapen ingeleverd op school in Den Bosch

Nepvuurwapen ingeleverd op school in Den Bosch
13-03-2023 19:12 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Een leerling van het Koning Willem I College in Den Bosch heeft maandagmiddag bij een medewerker van de school een nepvuurwapen ingeleverd. Waarschijnlijk gaat het om een op echt gelijkend wapen dat eerder maandag gezien werd op de mbo-school aan de Weidonklaan.

Iemand alarmeerde maandagochtend de politie na het zien van het wapen. Agenten in kogelvrije vesten doorzochten lokalen en kluisjes en fouilleerden leerlingen, maar vonden niks.

De school werd vrijgegeven, de lessen konden weer doorgaan. Maandagmiddag bleek hoe het zat, toen een leerling het namaakwapen inleverde bij een medewerker op een andere locatie van de school. De politie heeft het nepvuurwapen meegenomen en zoekt uit wat er precies aan de hand was. Er is niemand aangehouden.

Het Koning Willem I College is een mbo-instelling in Noordoost-Brabant. Ook biedt de school onder meer educatie- en inburgeringstrajecten en opleidingen voor het bedrijfsleven aan, is te lezen op de website. De school heeft in Den Bosch meerdere locaties.