Clicky


Trainer Lukkien tekent contract voor drie jaar bij FC Groningen

Trainer Lukkien tekent contract voor drie jaar bij FC Groningen
20-03-2023 10:25 | Sport | auteur ANP

GRONINGEN - FC Groningen heeft Dick Lukkien voor de komende drie jaar aangesteld als hoofdtrainer. De 50-jarige Groninger komt na dit seizoen over van FC Emmen en ondertekende een contract tot de zomer van 2026. De overstap van Lukkien lekte zondag al uit, kort voor de competitiewedstrijd van Groningen tegen sc Heerenveen, en werd maandag afgerond.

FC Emmen en FC Groningen zijn momenteel concurrenten van elkaar in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Emmen staat met 21 punten op de zestiende plaats, Groningen met 4 punten minder daaronder. Alleen SC Cambuur heeft nog minder punten (16).

Lukkien, die zelf jaren voor BV Veendam voetbalde, werkte tussen 2010 en 2016 ook al bij FC Groningen. Eerst als trainer van het tweede elftal, daarna als assistent bij de hoofdmacht. FC Emmen promoveerde onder leiding van Lukkien in 2018 voor het eerst naar de Eredivisie.

Wormuth

FC Groningen begon dit seizoen met Frank Wormuth als trainer, maar de Duitser werd al na een paar maanden ontslagen. De club promoveerde assistent Dennis van der Ree tot interim-trainer nadat de leiding tevergeefs bij enkele andere trainers had aangeklopt. Zo probeerde Groningen in de winter al om Lukkien aan te trekken, maar FC Emmen hield de trainer toen aan zijn contract dat komende zomer afloopt.

Van der Ree maakt dit seizoen af, maar vertrekt daarna bij FC Groningen. "Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen", aldus de 43-jarige Van der Ree. "Het is belangrijk om snel deze duidelijkheid te verschaffen omtrent mijn toekomst, omdat voor nu slechts één ding telt: samen met de huidige stafleden en spelersgroep FC Groningen in de Eredivisie houden."

Lukkien enthousiast

Lukkien zegt uit te kijken naar zijn terugkeer in Groningen. "Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden", aldus de trainer, die pas na dit seizoen wordt gepresenteerd. "We zijn zeer gecharmeerd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. "Voor nu hebben wij met elkaar afgesproken dat we zowel bij FC Groningen als FC Emmen de focus willen hebben op de resterende maanden van dit seizoen."